Spot '70 ontvangt de 'Jacqueline Kooter Onderscheiding'


Op zondag 6 mei heeft Spot’70 tijdens het BrugTheaterFestival in Alkmaar de ‘Jacqueline Kooter Onderscheiding’ ontvangen. De onderscheiding is een eerbetoon aan Jacqueline, zakelijk leider van BrugtheaterFestival, die ruim 50 jaar actief was in het theaterveld en in november 2016 overleed na een kort ziekbed. De onderscheiding zal jaarlijks worden uitgereikt aan een groep of organisatie die zich met hart en ziel inzet om het amateurtheater in de kop van Noord-Holland diverser, rijker en vooral avontuurlijker te maken.

Uitreiking Jacqueline Kooter Onderscheiding


Op zondag 6 mei wordt de Jacqueline Kooter Onderscheiding uitgereikt aan een groep of organisatie die zich met hart en ziel inzet om het amateurtheater in de kop van Noord-Holland diverser, rijker en vooral avontuurlijker te maken. De onderscheiding is een blijk van waardering voor de succesvolle zoektocht naar vernieuwende en spannende theatervormen. 

Deze onderscheiding is een eerbetoon aan Jacqueline Kooter (mede-oprichtster en zakelijk leider van BrugTheaterFestival) die in haar leven deze waarden uitdroeg en waarmaakte als bestuurder, organisator, stimulator, regisseuse en speelster. Jacqueline was ruim 50 jaar actief in het theaterveld en overleed na een kort ziekbed in november 2016.

Aansluitend aan de voorstelling 'Daddy issues' (16:45 uur ons cafe 't kantoor) wordt de onderscheiding uitgereikt. 

Zondag 6 mei verandert de binnenstad van Alkmaar in één groot podium


Zin in de kleinste Escape room ter wereld, pop-up–dance, Sproëzie of een wild-safari? Op zondag 6 mei gaat TAQA Theater De Vest weer naar buiten met ‘Kijken, Kijken, Kopen’ i.s.m. BrugTheaterFestival tijdens dé culturele koopzondag in de binnenstad van Alkmaar. Winkeliers en theatermakers slaan de handen ineen en zetten met bijna 40 professionele optredens zichzelf en Alkmaar in de etalage. 

Nieuwe samenwerkingen.

Dit jaar is de samenwerking met het BrugTheaterFestival en Kijken, Kijken, Kopen weer een stapje verder met het oog op de toekomst. De programmering is op elkaar afgestemd en natuurlijk is deze dag samen een bewuste keuze. 

Het volledige programma van Kijken, Kijken, Kopen is te vinden op www.kijkenkopenalkmaar.nl.

November voorstellingen in beeld


De eerste editie van 'Overbruggen' was een enorm succes. Fotografen van het Artiance fotocafé legden de voorstellingen van Spot '70 en theatergroep de Bruggenbouwers vast. Een kleine selectie is hier te zien. Fotografen: Nico Hoek, Wik Pijpers, Bob van Oosten en Annette van Dijk-Leek

Op zondag 3 december vindt de tweede editie plaats met weer twee fantastische voorstellingen!

TG De BruggenBouwers in 't Kooltuintje en op de Achterdam


Op zondag 5 november speelt ook TG De BruggenBouwers. Een initiatief van BrugTheaterFestival dat alvast een kleine preview zal geven hoe nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan in de toekomstvisie van BrugTheaterFestival, namelijk; Amateurspelers vanuit Alkmaar en omgeving vormen een nieuwe eenmalige theatergroep en werken met een lokale theatermaker aan een voorstelling in Alkmaar. 

Deze keer heeft theatermaker Tamara Roos ervoor gekozen om een voorstelling in twee delen te maken. Één deel speelt zich af in Café ’t Kooltuintje waar het publiek met koptelefoons het café op een heel andere manier zal beleven dan men kent. Het tweede deel van de voorstelling zal plaatsvinden op de Achterdam in ‘Club Cees’ (initiatiefnemer Kees Bolten van Hal25). Twee leegstaande pandjes aan de Achterdam zijn sinds kort een nieuwe locatie voor kunstenaars die worden uitgedaagd om de locatie te vullen met kunstzinnige infiltraties om de diversiteit in de straat te vergroten. TG de BruggenBouwers o.l.v. Tamara Roos zijn de eerste die de locatie onderzoeken en gebruiken voor een theatervoorstelling. Neem muntgeld mee voor deze voorstelling! 

De voorstelling speelt op zondag 5 november om 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur – Verzamelen bij Café ’t Kooltuintje (Kooltuin 11, Alkmaar)

Spot '70 uit Warmenhuizen speelt 'Circus van Verlangen' in Café Stapper


Een van de meest succesvolle en langstlopende toneelverenigingen uit de omgeving is Spot ’70 uit Warmenhuizen. Zij spelen tijdens deze eerste editie ‘Circus van het Verlangen’ in Café Stapper. Deze voorstelling is speciaal bewerkt en is nu naast de circussetting waarin het oorspronkelijk gespeeld werd ook café-proof gemaakt.  

De voorstelling op zondag 5 november om 14:00 uur, 16:00 uur en 18:00 uur – Café Stapper (Verdronkenoord 127, Alkmaar)

BrugTheaterFestival gaat een jaar OverBruggen


Op zondag 5 november zal het u inmiddels welbekende BrugTheaterFestival voor het eerst gaan OverBruggen. Geen weekendfestival zoals u van ons gewend bent, maar een maandelijks intieme theatermiddag op en rondom de Platte Stenenbrug op de eerste zondag van de maand voor eenieder die BrugTheaterFestival niet zolang kan missen.

Na vijf zeer succesvolle edities van BrugTheaterFestival, waarin alle cafés, lunchrooms en winkels op en rondom de Platte Stenenbrug in het teken stonden van theater, heeft de organisatie besloten om even een adempauze te nemen. De wens om een stap vooruit te zetten met het festival was groot. ‘Theater in de kroeg mag niet gewoon worden, het publiek moet verrast worden zodat de beleving uniek blijft, vooral tijdens een 6de editie waarin iedereen het festival kent, moet je kwaliteit waarborgen en waarmaken.’ aldus Leoni van Veen, oprichter en artistiek leider van BrugTheaterFestival. “ We hebben besloten om een jaar te OverBruggen waarbij we tegelijkertijd werken aan een nieuw laagdrempelig en duurzaam festival van hoge kwaliteit, met wellicht een nieuwe samenwerkingspartner." 

Meedoen aan BrugTheaterFestival met onze nieuwe Theatergroep de BruggenBouwers!


Theatergroep de BruggenBouwers is DE nieuwe theatergroep van BrugTheaterFestival, waar alle enthousiastelingen met en zonder ervaring zich individueel voor aan kunnen melden. Samen met professionele acteurs spelen zij een voorstelling op BrugTheaterFestival op meerdere locaties.

Voorwaarden voor dit traject;

- Je bent 18+
- Wilt samen met amateurs en professionals een 'bijzonder project' aangaan
- Hebt tijd en vooral ZIN om te repeteren van september tot begin november 2017
- Je bent het gehele weekend van 3,4,5 november 2017 beschikbaar
- Aan dit traject zitten kosten verbonden. €181,50 euro

 

Geef je op via brugtheaterfestival@gmail.com

De inschrijvingen van BrugTheaterFestival 2017 zijn geopend!


Op 3, 4 en 5 november 2017 is de zesde editie van BrugTheaterFestival en we zijn weer op zoek naar een diversiteit aan theatergroepen, disciplines, speelstijlen, amateurs, professionals, stamgasten die mee willen doen aan onze lustrum-editie. Inschrijven vóór 1 juli 2017.... (lees verder)  

Klik hier voor het inschrijfformulier

BrugtTheaterFestival 2016 door de lens van fotografen Artiance fotocafe


De fotografen van het Artiance fotocafé hebben ook dit jaar het BrugTheaterFestival met hun camera's vastgelegd. Fotoverslag van onze lustrumeditie door de fotografen: Dick Keuning, Wik Pijper, Martin van den Berg, Irene van Westen, Nico Hoek, Hilde Lootens, Piet Brandjes, Gerda Reus, Jan Groenink, Karin Metz, Marjolijn Pijper, Arie de Wit, Marijke Soeting, Gerard Koopen, Patries Jonk en Astrid Maasdijk. De 383 foto's staan op onze Facebookpagina BrugTheaterFestival Alkmaar.